Съобщения за медиите

Сестра Джийн Б. Бингам идва в България

Сестра Джийн Б. Бингам, общата президентка на Обществото за взаимопомощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони), ще гостува със своя съпруг на Българска Софийска мисия на 03 юни 2017 г. 

Отворени врати в клон София

На 27 април 2017 г. сградата на клон София на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) отвори широко врати, за да посрещне официално поканени гости на приема, организиран от президента на Българска Софийска мисия Майкъл Барклей и неговата съпругата. 

Конференция за несемейни 
 

Конференция за несемейни над 30 г. от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) се проведе в гр. Костенец от 20 до 22 април 2017 г. Присъстваха президентът на Българска Софийска мисия – президент Барклей, и неговата съпруга. 

Дарение за кризисен център в Плевен

 

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) дари климатик, хладилник, фурна, кухненски шкафове с мивка, маса и столове, 8 легла и одеала на  Център за социална рехабилитация и интеграция за жени и деца претърпели насилие, гр. Плевен.

Среща със студенти от УНИБИТ

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) гостува на Университета по библиотекознание и информационни технологии /УНИБИТ/ на 26 март 2017 г. по покана на преподавателите проф. Назърска и доц. Шапкалова. 

Новата президентка на мормонското Общество за взаимопомощ говори пред ООН

Сестра Джийн Б. Бингам, новата обща президентка на Обществото за взаимопомощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, говори в четвъртък по време на религиозната конференция „Съсредоточаване върху вярата“ в ООН в Ню Йорк Сити

Честване на 175-годишнината на Обществото за взаимопомощ

Преди сто седемдесет и пет години Обществото за взаимопомощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) бе установено на 17 Март 1842 г. в Наву, Илинойс под ръководството на пророка Джозеф Смит. Сега то е най-голямата женска организация в света. Сестрите в България също отпразнуваха това чудесно събитие през месец март 2017 г. 

Участие в семинар

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) взе участие в семинар на тема „Защита на свободата на вероизповедание и борба с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения“, провел се на 14-16 март 2017 г. в хотел „Балкан“, София. Събитието бе организирано от Комисията за защита от дискриминация и посолството на САЩ в Република България.

Мини младежка конференция

На 04.03.2017 г. в сградата на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) в град Пловдив се проведе Мини младежка конференция. Младежи на възраст от 14 до 30 г. от цялата страна бяха благословени да се съберат, да се забавляват и да учат заедно. 

187-ма годишна обща конференция

Всички членове на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) са поканени да участват в 187-мата годишна обща конференция, която  ще се състои на 25 март, 1-2 април 2017 г