Съобщения за медиите

Мормоните правят дарение на център за грижи

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) дари готварска печка, бойлер, кухненски шкафове с мивка, маси и столове, диван, етажерки и външна врата на Сдружение „За Теб“ – Варна.

Дипломиране за Семинар и Институт - 2016/2017

Семинарът и Институтът по религия на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) приключи за 2016/2017 учебна година.

Сестра Джийн Б. Бингам идва в България

Сестра Джийн Б. Бингам, общата президентка на Обществото за взаимопомощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони), ще гостува със своя съпруг на Българска Софийска мисия на 03 юни 2017 г. 

Отворени врати в клон София

На 27 април 2017 г. сградата на клон София на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) отвори широко врати, за да посрещне официално поканени гости на приема, организиран от президента на Българска Софийска мисия Майкъл Барклей и неговата съпругата. 

Конференция за несемейни 
 

Конференция за несемейни над 30 г. от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) се проведе в гр. Костенец от 20 до 22 април 2017 г. Присъстваха президентът на Българска Софийска мисия – президент Барклей, и неговата съпруга. 

Дарение за кризисен център в Плевен

 

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) дари климатик, хладилник, фурна, кухненски шкафове с мивка, маса и столове, 8 легла и одеала на  Център за социална рехабилитация и интеграция за жени и деца претърпели насилие, гр. Плевен.

Среща със студенти от УНИБИТ

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) гостува на Университета по библиотекознание и информационни технологии /УНИБИТ/ на 26 март 2017 г. по покана на преподавателите проф. Назърска и доц. Шапкалова. 

Новата президентка на мормонското Общество за взаимопомощ говори пред ООН

Сестра Джийн Б. Бингам, новата обща президентка на Обществото за взаимопомощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, говори в четвъртък по време на религиозната конференция „Съсредоточаване върху вярата“ в ООН в Ню Йорк Сити

Честване на 175-годишнината на Обществото за взаимопомощ

Преди сто седемдесет и пет години Обществото за взаимопомощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) бе установено на 17 Март 1842 г. в Наву, Илинойс под ръководството на пророка Джозеф Смит. Сега то е най-голямата женска организация в света. Сестрите в България също отпразнуваха това чудесно събитие през месец март 2017 г. 

Участие в семинар

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) взе участие в семинар на тема „Защита на свободата на вероизповедание и борба с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения“, провел се на 14-16 март 2017 г. в хотел „Балкан“, София. Събитието бе организирано от Комисията за защита от дискриминация и посолството на САЩ в Република България.